Direct doorverbonden met het UWV 0900-0269 (160cpg)

Uitkeringeninfo.nl geeft informatie over ww-uitkeringen, bijstandsuitkeringen en overige overheidsondersteunende middelen. Via het doorverbindnummer 0900-0269 (160cpg) komt u direct in contact met het UWV.

 

Uitkeringsinstantie UWV start met de Hogeschool E3 in Maastricht een ict-opleiding speciaal voor 50-plussers. Het initiatief is gestart omdat er in Limburg een tekort is aan informatici. Daarbij is bijna de helft van de mensen met een WW-uitkering momenteel 50-plus.

Van de ruim driehonderd geïnteresseerden hebben uiteindelijk honderd 50-plussers zich voor de opleiding aangemeld. De nieuwbakken studenten hopen dankzij de opleiding weer een baan te vinden, nu ze moeten concurreren met jongeren en goedkopere arbeidskrachten. Afhankelijk van de vooropleiding duurt de studie tussen de negen en vijftien maanden.

De studie kent een theoretisch deel en een praktijkgedeelte en kan ook deeltijd worden gevolgd. Opmerkelijk is dat de studenten (nog) niet via computers, maar gewoon uit schoolboeken les krijgen. Als de studie wordt afgerond wordt een bachelordiploma op ict-vlak op hbo-niveau verkregen.
Bron: computable.nl

Uitkeringeninfo plaatst de laatste ontwikkelingen op het gebied van overheidssteun voor de particulier.

Het UWV is ook direct te bellen via het telefoonnummer 0900 – 92 94 (€ 4 cent per minuut, met een starttarief van € 0,045, plus uw gebruikelijke belkosten).